DGS İçin Matematik Özel Dersler

  • ÖğretmenYalçın Algan
  • AdresBelirtilmedi
  • TelefonBelirtilmedi
  • GSM05066212222

Öğretmen Hakkında

DGS İçin Matematik Özel Dersler yazımızda DGS 2023 sınavı ne zaman ?, DGS sınavı süresi kaç dakika ?  4 Yanlış 1 doğruyu götürüyor mu ? DGS Matematik Sınavı konu içerikleri ve soru dağılımları ve DGS sınavı hakkında en açıklayıcı, bilmeniz gereken bilgileri açıklayacağım. 

İçindekiler

DGS İçin Matematik Özel Derslerimiz

Eğitim tercihlerini ön lisans olarak tamamlayan öğrencilerin özel bir matematik eğitimi alarak okuduğu ön lisans bölümünü 4 yıllık lisans programına tamamlamak için aldığı eğitime DGS Matematik Özel Ders denir

DGS – Dikey Geçiş Sınavı Nedir? DGS Sınavına Nasıl Çalışmalıyız ?

DGS sınavı ön lisans eğitimini tamamlayıp lisans eğitimine devam etmek için girilen sınava DGS – Dikey Geçiş Sınavı denir. Sınav test şeklinde yapılmaktadır. Çoktan seçmeli sorulardan oluşmaktadır. Sınav soruları sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme, muhakeme becerilerinin ölçülmesini hedeflemektedir. Sorular yüksek öğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri niteliktedir.

DGS Sınavına çalışma konusunda İletişim bölümümüzden bilgi almaktan çekinmeyiniz. Tüm ÖSYM sınavlarında olduğu gibi DGS ‘de de sınav giriş yerleri ve giriş belgeleri ais.osym.gov.tr’den öğrenilebiliyor.

DGS – Dikey Geçiş Sınavı Başvuruları Ne Zaman Başlıyor ?

DGS – Dikey Geçiş Sınavı sınavına başvurular ÖSYM sınav takviminde belirleneceğinden 13 Mayıs 2023 Pazartesi başlaması muhtemeldir. 23 Mayıs 2022 tarihine kadar yapılabilir. 

DGS 2023 Sınavı Ne Zaman ? DGS Sınavı Ne Zaman ?

DGS Sınavı her yılın Temmuz ayında pazar günü yapılır. 2023 DGS – Dikey Geçiş Sınavı 3 Temmuz pazar günü Saat 10:15 te sınav başlamakta ve saat 12:30’da sona ermektedir. 

DGS Dikey Geçiş Sınavı Bölümleri Nelerdir ? DGS Sınavında Hangi Dersler Vardır ?

DGS sınavında Sözel ve Sayısal Bölümleri vardır. Sözel Bölümde Türkçe ve Sayısal Bölümde Matematik dersi soruları vardır.

DGS Dikey Geçiş Sınavı Kaç Dakika? DGS Sınavında Kaç Soru Vardır?

DGS Sınavı 135 ( 2 Saat 15 ) dakikadır. Sınavda 50 Türkçe, 50 Matematik Sorusu Vardır.

DGS Dikey Geçiş Sınavında Ne Soruluyor? Sınavda Ne Çıkar?

DGS sınavında 50 Soru Sayısal bölümde Matematik soruları ve 50 Soru Sözel bölümde Türkçe soruları sorulmaktadır.

Dikey Geçiş Sınavı DGS Sınavında 4 Yanlış 1 Doğruyu Götürüyor mu?

Evet 4 yanlış 1 doğruyu götürmektedir.

Dikey Geçiş Sınavı DGS Matematik 1 net zorunlu mu?

DGS Sınavında 1 net kuralı, puan hesaplama sürecinde kritik bir öneme sahiptir. DGS sınavında Sayısal bölümden diyelim ki 30 net elde edebilmek için Matematik ‘ten 30 netimizin olması yeterli olmaz, Türkçe ‘den en az 1 net yapılması gerekmektedir.

Dikey Geçiş Sınavı DGS Matematik Konu Anlatımı

DGS Dikey Geçiş Sınavı Matematik konularını Youtube kanalımız üzerinden izleyebilirsiniz.

DGS Dikey Geçiş Sınavı İle KPSS Benzer mi? ALES Benzer mi? TYT Benzer mi? 

Evet DGS Sınavı özellikle Matematik soruları içeriği ÖSYM’nin yaptığı sınavlar arasında TYT, MSÜ, ALES, KPSS sınavlarının içeriği ile aynıdır.

Dikey Geçiş Sınavı DGS Matematik Ders Notları

Matematik öğretmeni Yalçın ALGAN tarafından özenle hazırlanan Matematik Özel Ders notları çok tercih edilmektedir. Yıllardır Yüzlerce öğrenciyi başarıya taşımıştır.

Dikey Geçiş Sınavı DGS Matematik Sorularını Nasıl Çözebilirim? DGS Matematik Soru Çözüm Grupları 

DGS Dikey Geçiş Sınavı Matematik sınavına hazırlanan öğrenciler için oluşturduğumuz WhatsApp Matematik soru çözüm grubumuza katılabilir siniz. Videolu Matematik Soru Çözüm grubumuza da katılabilir siniz.

DGS Dikey Geçiş Sınavı İle Geçiş Yapılabilecek Bölümler

Sınavsız lisans tamamlama bölümleri yani 2 yıllıktan 4 yıllığa geçiş bölümleri DGS ile geçiş yapılan bölümler ÖSYM tarafından hazırlanan DGS kılavuzu içerisinde kapsamlı olarak belirtilecektir.

DGS ile geçiş yapılan bölümler ÖSYM tarafından hazırlanan DGS kılavuzu içerisinde kapsamlı olarak belirtilmiştir.

Dikey Geçiş Sınavı DGS Matematik Konuları Nelerdir? DGS Sınavında En Çok Sorulan Konular Nelerdir?

DGS Sayısal Bölüm Matematik Sınavı Konu Analizimiz.

Temel Matematik Bölümünden 16 Soru

Problemler Bölümünden 13 Soru

Geometri Bölümünden 7 Soru

Tablo Grafik Bölümünden 5 Soru

Sayısal Mantık Bölümünden 9 Soru sorulmuştur. Toplamda Matematik dersinden 50 soru vardır.

DGS Sınavına Nasıl Hazırlanılır? DGS Sınavında Başarılı Olmanın Yolları Nelerdir? DGS Sınavı Taktikleri 

Yukarıdaki DGS Matematik konularını 5 bölüme ayırdım. Ankara’da DGS Matematik Özel Dersleri veren 23 yıllık tecrübeye sahip Matematik öğretmeniyim. Yukarıdaki tabloda her hafta 1 satırda bulunan konuları anlatarak öğrencilerimi başarıya taşıyorum. Konu ve Bölüm eksiltmesi yapmayın. Ben bu konuyu yapamıyorum deyip bırakmayın. Her konunun basit yönleri vardır. Bu açıdan bakınız.

Geometri bölümünü sakın bırakmayın çünkü sayısal mantık ve tablo grafik bölümünü yapamazsınız. Bu bölümleri yapamazsanız zaten netleriniz çok düşük gelir.

Öğrencilerim yapamadığı soruları bana göndererek öğrencilerimi sürekli çalışma sisteminde tutmaya çalışıyorum. DGS sınavında başarılı olmanın yollarından biri de zor olarak bildiğiniz bölüme ağırlık vermeniz.  

DGS Özel Ders Ankara ?

DGS Sınavı Matematik sorularını yukarıda saydığım 5 bölümü öğrenmeye çalışmalısınız. DGS Matematik konularını alt başlıklara ayırmak, soru tiplerini tanımak ve bilmediğiniz konuların üzerinde durmak başlangıç için güzel bir hedeftir. Unutmayalım DGS sınavı zaman ile bilgiyi buluşturan yarışma sınavıdır. 

Dgs matematik özel ders vermeye 2001 yılında ilk kez başladığım yıllarda yeni nesil matematik soruları ile yeni tanışmaya başlamıştım. Yılların tecrübesi ile hazırladığımız özel ders notlarının yanı sıra, piyasadaki elit yayınları da inceleyerek öğrencimizi başarıya ulaştırmaktayız. DGS Matematik Özel Ders Ankara için bir eğitmen arayışınız varsa, yazıyı okumaya devam edin 🙂

Sözelciyim DGS Sınavını Nasıl Kazanırım ?  

Sözelci iseniz Sayısal bölümden en az 1 net yapmalısınız. Bunu riske atmamak adına Matematik Özel Ders alabilir siniz. 21 Yıldır yapılan DGS sınavlarını ve ÖSYM sınavlarını inceleyerek herkesin yapabileceği Matematik sorularına bakıp bu konulara çalışabilir siniz.

Eşit Ağırlık Öğrencisiyim DGS Sınavını Nasıl Kazanırım ?

Eşit Ağırlıkçı iseniz işiniz biraz daha zor, çünkü hem Matematik hem Türkçe yapmanız gerekir. Unutmayın zaman karşı yarışıyorsunuz. Türkçe ve Matematikten 50 şer sorudan 35 netiniz gelmesi gerekiyor.

Sayısal bölümden DGS Sınavını Nasıl Kazanırım ? 

Sayısalcı iseniz Türkçeden En az 1 net yapmalısınız, Matematik netiniz çok fazla olmalı. O yüzden sistemli bir şekilde Matematik çalışmalısınız. Bu konuda yardım almanızı öneririm.

DGS Sınavında turlama tekniği kullanmalısınız. Soruyu okudunuz ama çözümünün uzun olduğunu düşündüyseniz işaret koyun ve diğer soruyu çözmeye başlayın. Siz diğer soruları çözerken beyniniz arka planda o soruyu daha kısa nasıl çözerim diye düşünmekte. O yüzden çözemediğiniz soruya işaret koyun ve sonra yapamadığınız sorulara tekrar dönün lütfen.

DGS Matematik Özel Ders Verenler 

ÖSYM DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile Matematik ve Türkçe bilgisi ölçülmektedir. Bilginin yanında, zamanı da doğru kullanmayı gerektiren bir sınavdır 

Sınavda iyi düzey bir matematik bilgisi, sınavda başarılı olma oranını oldukça yükseltmektedir. Bu amaç doğrultusunda, öğrencilerimize verdiğimiz ödevleri WhatsApp üzerinden kontrol amaçlı takip ederiz. ÖSYM’nin yaptığı tüm sınav sorularını inceler ve her yıl özel ders notlarımıza ekleriz.

20 yıl özel ders tecrübesine sahibiz. Öğrencilerin ders anlatırken takıldığı soru tiplerini not alırız.

Dikey Geçiş Sınavı hazırlık dersimizde amacımız öğrencimize sınava girmeden önce sınav sorusuna benzer soruları göstermektir.

Özenli konu anlatımı yapmaktayım. Basit, orta ve zor sorular ile seviye ölçüyoruz. Ders notlarımızda deneme sınavlarından alınmış sorular ile ÖSYM’nin tüm yaptığı sınavlarda sorduğu soruları eklemekteyiz.

DGS Sınavına Kimler Girmektedir ?

DGS senede bir defa yapılır. Dikey Geçiş Sınavı’na, Ön Lisans (2 yıllık) ve 2 yıllık Açık Öğretim bölümlerinden mezun olanlar ile bu programların son sınıf öğrencileri girmektedir. Dolayısıyla bu sınav, öğrencilere 4 yıllık üniversiteden mezun olma imkanı tanıyor.

İstenilen bölüm ve üniversiteyi kazanmak için, DGS’de yüksek bir puan almak gerekiyor. Bu durum ise, sınav konularına daha disiplinli ve düzenli çalışmayı gerektiriyor.

En İyi DGS Matematik Özel Ders – DGS Özel Ders Ankara

Yalçın Algan ile DGS dersimize katılım oranı daha yüksek olur. Bu sayede, derste devamlılık sağlanır ve konu bütünlüğü sağlanır.

Öğrencinin seviyesine göre konu işleyiş hızı net belirlenir. Böylece, gelişimin istatistiksel yorumu daha doğru ve sağlıklı yapılır, ki bu da öğrencinin kat ettiği yolu net gösterir.

Derste devamlılık için öğrencinin bireysel çalışması önemlidir. Dolayısıyla özel ders, bireysel ders çalışmaya mecbur bırakır. Farklı kaynakların taranması daha rahat gerçekleşir. Bu da, öğrencinin her soru tipini görmesine olanak sağlar.

Teorik ve uygulamalı derslerle kendi hazırladığımız özel ders föyleri ve öncül kaynaklarımız vardır. Bu kaynakları, Türkiye geneli eğitmen arkadaşlarımızla beyin fırtınasıyla oluşturduk. Kısacası, en kabul görmüş konu ve içeriklerle geleceğinize yön vermek isteriz.

Özel Dgs Kursu ile düzenli not tutmaya çalışınız. Dahası, konuya ait örnek testleri mutlaka ve mutlaka işlem yaparak sonuca ulaşınız.

Ek olarak, konuyu anlamaya ve problemleri çözmeye çalışın. Sık sık matematikte öğrenilen konuları tekrarlayınız. Çalıştığınız matematik konusuna odaklanın. Çünkü dikkat, hafıza için çok önemli bir ögedir.

Dgs Özel Ders Ankara arıyor iseniz ekşi sözlükte yazdığım makaleyi okumak için tıklayınız.

DGS – Dikey Geçiş Sınavı Matematik Kursu

DGS Dikey Geçiş Sınavında Matematik sorularının içeriği hakkında bilgi verir misiniz?

Dgs Matematik Kursunda öğreneceğiniz Temel Matematik, Problemler, Geometri, Tablo Grafik, Sayısal Mantık bölümlerinden sorular sorulmaktadır.

DGS Matematik sınavına hazırlıkta önerileriniz nelerdir?

Öğrendiklerinizi ayrıntılı çalışın ve tekrarlayın. Görselliğe önem verin, grafikler ve tablolar hatırlatıcı unsurlardır. Tablolardaki farklı sütun ve satırları betimlemek için de bu yerler renkli olmalıdır. Renkli kalemler kullanmak, fotoğraf ve resimler hatırda kalmasını kolaylaştırır. Bilgiyi hatırlamak için hafıza kartlarımız olan kavram haritalarımızı kullanabilirsiniz.

DGS Matematik Konuları Nelerdir?

DGS Matematik konularını aşağıdaki tablo görselinden faydalanabilirsiniz?

DGS Matematik Özel Ders Ücretleri hakkında bilgi paylaşır mısınız?

2022 Dgs Dikey Geçiş Sınavına hazırlanıyor iseniz Aylık 2000 TL ye Ayda 10 Saat özel ders ücreti karşılığında eğitim alabilirsiniz?

Yazımızı sonuna kadar okuduğunuz için Teşekkür Ederim. Matematik Öğretmeni Yalçın ALGAN

Kampanya & İlanlar

Henüz bir ilan eklenmemiş

Öğretmenden Haberler

Henüz bir haber eklenmemiş

Yorum yaz

Firma Puanınız (Yanlızca üyeler oy kullanabilir)

ÜRÜNLERİMİZ

Henüz bir ürün eklenmemiş
0 506 621 2222

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

KAYIT OL

ÜYE GİRİŞİ

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

YENİ ŞİFRE

ÜYE GİRİŞİ

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.